Flasin ekspertët: A këshillohet parketi në kuzhinë dhe tualet ?

Parketi arredon dhe është i ngrohtë, por a është i përshtatshëm në kuzhinë dhe tualet ? Lagështia, kalimi i njerëzve, uji dhe kalimi I kohës mund ta dëmtojnë.Nëse dhe ti je në dyshime nëse duhet vendosur parketi në kuzhinë dhe në tualet, lexoni këshillat tona.
Flasin ekspertët: A këshillohet parketi në kuzhinë dhe tualet ?

Flasin ekspertët: A këshillohet parketi në kuzhinë dhe tualet ?

Zgjidh parketin e duhur
Ekzistojnë shumë tipe parketesh, secili me karakteristika të ndryshme dhe të këshillueshëm për funksione dhe dhoma të ndryshme.
Për ambiente me shumë lagështi si kuzhina dhe tualeti, dy janë llojet e këshillueshme teak dhe wenge. 
Stabilitet, fortësi, padepërtueshmëri dhe elegancë: këto janë karakteristikat e drurit tropikal teak,
ngjyra e të cilit varion nga e verdha në bronx.

Image result for kitchen parquet flooring

Ky lloj parketi është më rezistent ndaj agjentëve atmosferikë, lagështisë, kripës dhe goditjeve.
Një tjetër lloj druri që dallohet për fortësinë e tij është wenge. 
Me tonalitet më të errët,parketi wenge është gjithashtu i fortë dhe rezistent ndaj agresionti të jashtëm dhe për këtë arsye është i përshtatshëm për tualet.

Related image  

Mbro zonat më kritike me pllaka
Një tjetër zgjidhje shumë efikase për të optimizuar prezencën e parketit në kuzhinë apo tualet,
është fortësimi i tij me pllaka gres në zonat më kritike. Cilat janë këto zona ?
Ajo afër lavamanit, afër planit të gatimit, ose afër sanitareve nëse flasim për tualetin.
Ka shumë arkitektë që e propozojnë si zgjidhje, pra një kombinim midis pllakave dhe parketit.
Kjo shkrirje mund të shndërrohet në një lojë të bukur formash, ngjyrash duke e kombinuar me stilin total të kuzhinës

Related image