Investitorët shqiptarë dhe të huaj me sytë nga Riviera shqiptare

lorem

Të gjithë investitorët i kanë kthyer sytë nga Riviera shqiptare jo rastësisht. Janë
peizazhet mahnitëse të krijuara nga malet, terreni shkëmbor dhe ujërat e thellë e të
kristaltë ato që e bëjnë këtë hapësirë të lakmuar jo vetëm nga vendasit, por
gjithmonë e më shumë edhe nga turistët e huaj. Historia e lashtë me gjurmë që prej
antikitetit, fshatrat piktoreskë, kultura dhe traditat, ushqimet mesdhetare plot shije,
janë të tjera vlera shtesë që i bashkohen bukurisë së vijës bregdetare, duke e bërë
atë nga më të kërkuarat në rajon.

Përgjatë vijës bregdetare që shtrihet nga Qafa e Llogarasë deri në Ksamil,
strehohen plazhet e Dhërmiut, Orikumit, Radhimës, Himarës, Jalës, Palasës e plot
të tjera, secila e identifikueshme për natyrën dhe historinë që mbart. Zhvillimet
infrastrukturore dhe ndërtimet e komplekseve rezidenciale si Santorini dhe San
Nicolas në Dhërmi, Green Coast në Palasë etj, me standarde të larta e cilësi në
ndërtim të krahasueshme edhe me komplekset e shteteve fqinje me një turizëm të
zhvilluar si Turqia, Kroacia dhe Greqia, e kanë bërë akoma më tërheqës për
investim jugun e Shqipërisë. Shërbimet e ofruara brenda dhe jashtë këtyre
rezidencave, standardizimi i tyre dhe përmirësimi i kushteve higjeno-sanitare, kanë
patur një impakt të drejtëpërdrejtë në zhvillimin e turizmit vendas.

Çmimet e pronave në plazhet e jugut njohin vit pas viti rritje të konsiderueshme,
fakt ky, që i shtyn investitorët të blejnë banesa ose njësi komerciale që në fazat e
para të ndërtimit, për shkak të çmimeve më të ulëta dhe kthimit të lartë të
investimit. Ekspertët për shitblerjen e pronave në Future Home sjellin dhe të
dhënat më të fundit të çmimeve të banesave që nisin nga 1200-1400 euro/m 2 në
Radhimë, duke vazhduar me 1500-1800 euro/m 2 në Lungomare. Palasa dhe
Dhërmiu njihen si zona më të shtrenjta, pasi çmimet aty variojnë nga 2000-2200
euro/m 2 për të parën dhe 2200-2500 euro/m 2 për të dytën. Megjithatë, vlera që
mund të përfitoni prej shfrytëzimit të pronës mbetet po ashtu e lartë.

Kërkesat e turistëve të huaj, por edhe vendasve, për të marrë banesa me qira apo që
edhe t’i blejnë ato e t’i bëjnë të tyret, njohin vetëm rritje. Qiratë ditore për
apartamentet variojnë nga 100-150 euro, ndërsa për vilat shifrat janë edhe më të
larta, duke arritur 500-700 euro nata. Kjo garanton një kthim tepër të shpejtë të
investimit, që në rastin e qiradhënies ndodh brenda 10-13 viteve. Të dhënat
optimisite në tregun e shitblerjes së pronave, ku vetëm në 5 vitet e fundit çmimet
janë rritur me 150%, i kanë shtyrë admiruesit e konceptit “bëje paranë të punojë
për ty” që të mos humbasin kohë dhe të vihen në garë për të bërë një investim të
zgjuar dhe të sigurt.

Future Home Vollga, sjell të dhëna edhe për kostot e banesave në Adriatik, ku
çmimet e apartamenteve variojnë nga 1100 deri në 1300 euro/m 2 . Gjiri i Lalzit
është edhe zona më e shtrenjtë, ku çmimet e banesave nisin nga 1600 euro/m 2 , me
një kthim investimi brenda pak viteve.

Pozicionimi i mirë gjeografik, projektimi funksional i ambienteve të brendshme
dhe të jashtme, si dhe dizajni me shije e me kualitet të lartë, e bëjnë një pronë më
tërheqëse për investim. Dhe ndërsa kërkimi i një prone sipas kërkesave, dëshirave,
pritshmërive tuaja mund t’ju marrë kohë, agjentët e Future Home e lehtësojnë
procesin e përzgjedhjes, përmes gatishmërisë për t’ju dëgjuar, shërbyer duke marrë
parasysh nevojat tuaja dhe duke ofruar zgjidhje në çdo kohë, si dhe nivel të lartë
ekspertize në këtë fushë.

Dilemat tuaja dhe shtyrja në kohë e investimit do t’ju kushtojë, pasi kurba e
çmimeve në tregun imobiliar, veçanërisht në jugun e Shqipërisë, po njeh vetëm
rritje. Një prej faktorëve më të rëndësishëm kyç që ndikon në bërjen e një investimi
të zgjuar dhe fitimprurës, është koha që zgjedhim për t’u hedhur në veprim. Ky
është momenti yt për të dalë i fituar. Të presim në “Future Home”!