Si të vendosim në mënyrën e duhur mobiljet, ja sistemet më funksionale dhe estetike

Misioni më i ri ? Arredimi i shtëpisë. Përpara se të blejmë mobilje në mënyrë të pa kontrolluar vlen të ndalemi dhe të mendojmë për mundësinë e ambientit për t’u transformuar në dhomë nate.
Si të vendosim në mënyrën e duhur mobiljet, ja sistemet më funksionale dhe estetike

Si të vendosim në mënyrën e duhur mobiljet, ja sistemet më funksionale dhe estetike

Muri funksional 
Një herë që keni vendosur se ku do të jetë krevati, pika e nisjes e arredimit të zonës së natës, mund ti dedikojmë një faqe të plotë muri
aspekteve funksionale . Duke kombinuar mobilje low- cost dhe lehtë të personalizuara, është e mundur të krijojmënjë hapësirë
që bashkon studion, vendin për make up, dhe të gjithë hapësirën për dokumenta, aksesorë ose veshje.

Related image

Qoshe private 
Një kënd që i dedikohet relaksit dhe pavarësisë në shtëpi. Dhoma e gjumit mund të pranojë dhe element arredimi që duken të parëndësishm
por që në të vërtetë janë funksional. Një shembull ? Kolltuku klasik i cili shpesh herë përdoret si suport i dollapit duke parë
që më shumë shërben për veshjet e përditshme. Por nëse ajo kombinohet mirë, me tapetin, abazhurin apo dhe pasqyrën,
ka fuqi për t’i dhënë një identitet të plotë dhomës. Rëndësi ka të zgjedhim modelin e duhur dhe ta vendosim në harmoni me mobiljet e tjera. 

Related image

Po dollapi ? 
Është gabim të mos kemi parasysh hapësirën që do na zërë dollapi kur jemi duke mbiluar një dhomë gjumi.
Mund të përdorim hapësirat në mur, të cilat do i shtojnë nota skenografie dhomës së gjumit, duke lehtësuar ndoshta
dhe punën e rafteve por duke mbajtur ekulibrin në mobilim.

Image result for cabinet in small bedroom

Çdo mobilje në vendin e vet
Sidomos në dhomat e gjumit të vogla, optimizimi i hapësirës është kërkesë e domosdoshme. Në këto raste, largohuni nga zgjedhjet
e copëzuara: vendosni mobiljet në pjesën e murit që shërben si kalim, duke shoqëruar këtë zgjedhje me strategji të sakta vizuale.
Shembull? Vishni me pasqyra antat e dollapit dhe synonin loje dyngjyrëshe.

Image result for cabinet in small bedroom

Rikthimi i komosë 
Të pajisur me tre ose katër sirtarë, komo-ja është një mobilje që në mënyrë automatike asociohet me zonën e natës.
Mund të modernizohet jo vetëm me modele bashkohore por dhe falë kujdesit në vendosje. Afër nje pasqyre me karriget dhe

abazhurin e duhur,mund të bëhet protagoniste e këtij mini ambienti ,duke mundur paragjykimet që e shohin si një mobilje voluminoze


Image result for bedroom furniture ideas

Arredimi i dhomës së gjumit
Përpara se të blejmë mobilje në mënyrë të pa kontrolluar vlen të ndalemi dhe të mendojmë për mundësinë e ambientit për t’u transformuar në dhomë nate.
Do të përdoret vetëm gjatë orëve të pushimit ? Është një dhomë gjumi teke ? Një dhomë gjumi ku mund të presim miq ?
Do të përfshijë dollapin dhe zonën e leximit?


Image result for giant bedroom